ASUS ROG Chakram Core İncelemesi

ASUS ROG Chakram Core İncelemesi

ASUS, 1989 yılında kurulmuş Tayvan merkezli bir bilgisayar donanımı ve elektronik şirketi.

ASUS ROG Chakram’ın kalıcı bir izlenim bıraktığı kadar, çoğu insanın fiyat aralığının dışında kaldığı inkar edilemez.

Hem ağırlığı hem de fiyatı daha hafif olan Chakram Core, Chakram’ın işlevselliğinin çoğunu koruyor.

PixArt’ın 16.000 CPI PAW3335 sensörü, çalışırken değiştirilebilir ana düğme anahtarları, dijital veya analog olarak kullanılabilen programlanabilir kumanda kolu modu ve ağırlık, aydınlatma ve yazılım seçenekleri söz konusu olduğunda kapsamlı özelleştirilebilirlik yapılabilir.

Ek olarak, Chakram Core, NVIDIA’nın Refleks Gecikme Analizörünü doğal olarak destekleyen ilk farelerden biridir.

ASUS’un en yeni 360 Hz monitörü PG259QN ile eşleştirilmek için mükemmel bir uyum sağlar.

 

Farenin yanı sıra, kutuda ek bir kumanda kolu, kumanda kolu yuvası kapağı, cımbız, 13,6 g ağırlık, hızlı başlangıç ​​kılavuzu ve garanti kartı bulunuyor.

ASUS tarafından belirtilen ağırlıktan daha düşük olan yaklaşık 94 g (+/- 1 g) gösteriyor. Chakram Core’un boyutu, işlevselliği ve ek düğmeleri göz önüne alındığında, bu aslında tamamen makul bir ağırlıktır.

Normal Chakram ile karşılaştırıldığında, Chakram Core elde çok daha hafiftir. Arzu edilirse, 13.6 g dahil ağırlık ile ağırlık 108 g’a çıkarılabilir.

Chakram Core, normal örgülü bir kabloya sahiptir. Esneklik kesinlikle ortalama bir seviyede ama yine de beklenenden daha iyi. Normal Chakram ile birlikte gelen şarj kablosuyla karşılaştırıldığında, bu kablo büyük bir gelişmedir. Ölçülen uzunluğu 1.80 m’dir.

Chakram Core üzerindeki ayaklar, normal siyah boyalı PTFE (Teflon) ayaklardır. Kayma gayet iyi. Sensörün etrafındaki halka, CPI’nin dikey basınç uygulandığında tutarlı kalmasını sağlar.

Chakram Core oldukça tipik bir sağ elini kullanan ergonomik şekle sahiptir, ancak bazı temel açılardan diğerlerinden farklıdır.

Sol taraf kaldırılır ve yanlar içe doğru kıvrılır, bu da ortalanmış ve sadece orta derecede belirgin tümsek ile birlikte olağan ergonomik silueti oluşturur.

Chakram Core çoğu ergonomik fareden çok daha uzundur, ancak daha geniş değildir.

Tümsek ortalanmıştır ve yavaş yavaş öne ve arkaya doğru eğimlidir. Fareyi biraz daha geriye doğru kavramasına olanak tanır.

Ek olarak, eğriler biraz kısıtlanmıştır ve bu da farenin nasıl tutulacağı konusunda biraz hareket alanı sağlar. Düğmelerdeki biraz derin konfor oluklarının yanı sıra, süslü bir tasarım değil, ancak hareket halindeyken garip bir şekilde rahat.

Bazı yönlerden, eldeki Razer Basilisk’e benziyor, sadece daha uzun bir boyuta sahip.

Exit mobile version